Bisschop Williamson, de ‘Julius Streicher van het Vaticaan’, wordt uit Argentinië gezet

Williamson, de Julius Streicher van het Vaticaan
Williamson, de Julius Streicher van het Vaticaan

Met een felle heropleving van het antisemitisme in de wereld naar aanleiding van het recente Gaza conflict, blijkt het Vaticaan onder leiding Benedictus XVI (alias van de Duitse Paus Ratzinger), opnieuw het voortouw te willen nemen en dat in de oude stijl van bijna driehonderd jaar geleden. Een aantal benoemingen van omstreden bisschoppen moet die revival van oude Vaticaanse hetze jegens andersdenkenden, Joden, vrijmetselaars, homoseksuelen e.a. extra in de verf zetten.

De Paus heeft wel wat tegenwind te verwerken. Zo krijgt de pas gerehabilliteerde Britse bisschop en Holocaust-ontkenner Richard Williamson precies tien dagen van de Argentijnse regering om het land te verlaten. Als hij dan niet vertrokken is, wordt hij uitgezet. De Argentijnse overheid noemt de opvattingen van de bisschop antisemitisch en beledigend. Ook zou zijn verblijfsvergunning niet in orde zijn.

Williamson woont sinds 2003 in Argentinië. De Brit ontkent het bestaan van de gaskamers in de naziconcentratiekampen tijdens de Holocaust. Hij vindt dat daar geen bewijzen voor zijn en herhaalt zijn boodschap veelvuldig. Volgens Williamson zijn er niet zes miljoen maar 200.000 tot 300.000 joden omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Er ontstond eind vorig jaar veel ophef binnen de katholieke kerk omdat paus Benedictus XVI de excommunicatie van de omstreden Williamson en drie andere leden van de uiterst behoudende Priesterbroederschap Pius X had opgeheven. Intussen heeft de Paus aan Williamson gevraagd om zijn verklaringen in te trekken. Aan de pers verklaarde Paus Benedictus dat hij niet op de hoogte was van de ideeën van zijn negationistische bisschop: ‘Ich habe es nicht gewusst’. Williamson heeft meer tijd gevraagd om ‘bewijzen’ te onderzoeken. De ultraconservatieve bisschop werd onlangs ontslagen als leider van het broederschap Pius X.

Der Stürmer van Julius Streicher
Der Stürmer van Julius Streicher

Volgens Katholiek Nederland.nl heeft de Canadese tak van de Priesterbroederschap Sint Pius X (SSPX) stilzwijgend een serie brieven van de omstreden bisschop Richard Williamson van zijn website verwijderd. Daarin ontvouwde de ultraconservatieve prelaat gewelddadige complottheorieën over Joden en vrijmetselaars. In de nu verwijderde brieven zette Williamson meermalen zijn theorie uiteen dat een ondoorzichtige coalitie van Joden en vrijmetselaars een Nieuwe Wereldorde nastreeft. Ze zouden erop uit zijn de Rooms-Katholieke Kerk te vernietigen. Zo schreef hij op 1 oktober 2001 dat de terroristische aanslagen in Amerika van 11 september 2001 waarschijnlijk het werk zijn van de aanhangers van de Nieuwe Wereldorde.

Ongetwijfeld is Williamson voor zijn complottheorieën in de leer gegaan bij Julius Streicher, de man die zijn volk de Joden leerde haten. Net zoals Streicher en Adolf Hitler, baseert de bisschop zich grotendeels op de zogenoemde Protocollen van de Wijzen van Sion, die hij voor authentiek houdt. In de nu van de site verwijderde brieven schreef Williamson verder dat de publieke opinie door Joodse vrijmetselaars wordt gecontroleerd. Daardoor zou iedere anti-joodse uitlating van politici electoraal worden afgestraft.

Niks nieuws onder de zon, de ultraconservatieve Williamson herhaalt hiermee gewoon de oude vete tussen het Vaticaan en de Vrijmetselarij die sinds de oprichting van de Vrijmetselarij in 1717 in Engeland tot zware vervolgingen en ex-communicatie door de RKK werden ingezet. Tijdens het Derde Rijk zal de mythe van het Judeo-Maçonnieke complot verder worden opgeklopt, leiden tot een verbod van de Vrijmetselarij en duizenden vrijmetselaars in de concentratiekampen doen belanden.

De vermeende bouwers van de Nieuwe Wereldorde zouden in de theorie van Williamson de werkelijke aanstichters zijn van twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog. Ze zouden Amerika daarbij als een marionet gebruiken. Williamson beschuldigt de architecten van de Nieuwe Wereldorde verder van meerdere gevallen van geschiedvervalsing. Zo zouden volgens hem niet de Japanners achter de aanval op Pearl Harbour in 1941 zitten, was het niet Harvey Lee Oswald die in 1963 Kennedy vermoordde en was niet Timothy McVeigh verantwoordelijk voor de bomaanslag in Oklahoma in 1994. Dat zou allemaal het werk zijn van het geheime verbond van Joden en vrijmetselaars. Lees ook: Pius X society: ‘Jews, the enemy of man’

4 gedachtes over “Bisschop Williamson, de ‘Julius Streicher van het Vaticaan’, wordt uit Argentinië gezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.