De bokkesprongen van Brigitte (Herremans – PC en Broederlijk Delen)

Brigitte Hermans
Brigitte Hermans: "Hello Khaled, how are you my dear friend?"

De disproportionele aandacht die het Gazaconflict en het Arabisch-Israëlische geschil boven alle andere gewapende conflicten in de wereld geniet, is bijzonder frappant. Waaraan of waarom Israël die disproportionele belangstelling te danken heeft, is een vraag die maar zelden worden gesteld en een ernstig antwoord op die vraag verdacht lang uitblijft. Ook Pax Christi en Broederlijk Delen leggen al jaren een meer dan gewone belangstelling aan de dag voor dit schijnbaar onoplosbaar conflict in het M-O.

Eén van de belangrijkste medewerkers van beide ngo’s, die al jaren met overheidssubsidies worden bedruipt, is Brigitte Herremans die nooit verlegen zit om controversiële citaten. Ze heeft de streek al enkele malen bezocht en is goed bevriend met locale Palestijnse vertegenwoordigers.

Op 27 januari 2006, nadat Hamas de verkiezingen in Gaza had gewonnen, zei ze het volgende hierover: “Deze verkiezingen waren de lakmoesproef voor de Palestijnse democratie. De Palestijnen stemmen niet massaal voor Hamas omdat ze Israël willen vernietigen, moslimfundamentalistisch zijn en een theocratie willen. Misschien mag wel gesteld worden dat Palestina de tweede democratie in het Midden-Oosten is?Bron

… drie jaar later, nadat Hamas 300 Al Fatah-leden vermoordde, er 1000 andere verwondde en de rest met de hulp van Israël naar de Westbank ontvluchtte….

Khaled Meshal (Hamas)
Khaled Meshal: "Hi Brigitte, how are you doing in Belgium? Did you said them what I told you to say?"

Op 4 januari 2009, de dag nadat het IDF het grondoffensief inzette in Gaza, klonk het weer anders: “Wij zijn erg verontrust over de verklaring van Hamasleider Khaled Meshal dat Hamas de zelfmoordaanslagen, die het stopzette sinds 2005, zal hervatten. Israël heeft recht op veiligheid en moet maatregelen treffen om de raketaanvallen van de gewapende groeperingen te staken.Bron

Welke maatregelen dan wel moeten getroffen worden?‘, daarover blijft Brigitte zoals steeds erg vaag. Maar voor de vele Vlaamse vrienden van Hamas in ons land en in het bijzonder dan voor Brigitte Herremans, bij deze even mijn tip van de dag meegeven hoe het Gazaconflict kan opgelost worden: Brigitte kan altijd zèlf naar Gaza reizen, met een flinke bos bloemen, een hups kleedje aan, een mooie hoed met pluimen op haar hoofd, en aldus persoonlijk de mannen van Hamas vriendelijk verzoeken “of ze er graag mee op willen houden a.u.b.?” Misschien werkt dat ook wel? Zeg Brigitte, stuur je ons nog een kaartje hoe het daar verder is afgelopen?

Wie meer wil weten over de Bokkesprongen van Brigitte, zakt woensdag 18 februari 2009 af naar Antwerpen voor de ‘Open avond Palestijns-Israëlisch Conflict‘. Voor de geïnteresseerden: Brigitte zal voor die gelegenheid een zedig ‘rood‘ kleedje aantrekken met een bijpassend Arafat-sjaaltje. Adres: Theologisch en Pastoraal Centrum; Groenenborgerlaan 149 te Antwerpen, aanvang 20u00. Waarschuwing: Pro-Israël adepten ongewenst!

2 gedachtes over “De bokkesprongen van Brigitte (Herremans – PC en Broederlijk Delen)

Reacties zijn gesloten.