Paus benoemt opnieuw omstreden bisschop. Gerhard Wagner: ‘Homoseksualiteit is een ziekte’

Gerhard Wagner (54)
Gerhard Wagner (54)

Enkele dagen na de omstreden benoeming van de negationistische en antisemitische bisschop Williamson, laat Paus Benedictus XVI met een nieuwe aanstelling opnieuw in zijn ultra-conservatieve kaarten kijken. Deze keer gaat het over Gerhard Maria Wagner (54), de kersverse hulpbisschop van het Oostenrijkse bisdom Linz, die op 22 maart 2009 a.s. door de R.K.K. officieel tot bisschop zal worden gewijd.

In 2001 haalde Gerhard Wagner al eens de voorpagina’s door de immens populaire boeken van J.K. Rowling over tovenaarsleerling Harry Potter als ‘satanisch‘ te kapittelen en de toverformules erin ‘gevaarlijk’. In het dagblad Österreich zegt hij nu dat hij die mening nog steeds verdedigt. “Ik sta daar niet alleen in”, aldus Wagner.

Wagner zit niet verlegen om controversiële uitspraken. Toen rond Kerstmis 2004 een Tsunami Thaïland overspoelde, noemde hij dat “geen toeval maar een straf voor rijke westerse toeristen die gevlucht waren naar het arme Thaïland”. Wagner ziet in alles overal wel de hand van God en de bijpassende ‘straf’ terecht. Zo is het toenemend aantal natuurrampen volgens Wagner helemaal niet het gevolg van klimaatveranderingen en/of als gevolg van de opwarming van de aarde, maar het gevolg van de ‘geestelijke vervuiling’.

Harry Potter, 'satanisch' volgens Wagner
Harry Potter, 'satanisch' volgens Wagner

Toen de orkaan Katrina in 2005 grote delen van de Amerikaanse stad New Orleans verwoestte, toverde Wagner opnieuw een hoax uit zijn mijter: “Het is zeker geen toeval dat alle vijf abortusklinieken van New Orleans en ook haar nachtclubs vernield werden,” sprak Wagner. “Het wegzinken gebeurde niet enkel omdat het oude stad is, maar omdat het een volkse droomstad is met de beste ontuchthuizen en veruit de mooiste hoeren van het land. [..] Je ziet waar het heengaat als de mens altijd meer wil hebben, de wereld uitbuit“, orakelde de nieuwe bisschop verder.

Na zijn aanduiding gooide Wagner olie op het vuur door homoseksualiteit als een geneesbare ziekte te omschrijven. Tenslotte moest ook de islam eraan geloven. “Het is een belangrijke vraag of de islam überhaupt met de democratie in verband kan worden gebracht. De islam is werkelijk een gevaar.

De behoudende krant Die Presse spreekt van de diepste crisis in de Oostenrijkse kerk sinds de protesten tegen de benoeming van twee conservatieve bisschoppen, onder wie Schönborns voorganger, Hans Hermann Groer. Beide prelaten legden hun functie neer, nadat zij in een seksschandaal verwikkeld waren geraakt. Een groot aantal Oostenrijkers heeft zijn lidmaatschap van de Rooms-Katholieke Kerk opgezegd. In het gebied rond Linz is zelfs van een verviervoudiging sprake. De katholieke beweging Wij zijn Kerk heeft de katholieken opgeroepen de betaling van hun kerkbelasting op te schorten.

Op bisschop Gerhard Wagner maken de vele protesten van liberale en progressieve katholieken niet veel indruk. Wagner zei dat, eens hij benoemd is op 22 maart aanstaande, dat hij uitvoerig de kritieken op zijn uitspraken zal beantwoorden en hij maakte meteen duidelijk dat hij ook in de toekomst zijn mond niet zal houden. Dat belooft…

Richard Wagner, geen familie van of.. toch wel?
Richard Wagner, geen familie van of.. toch wel?

Linz en Adolf Hitler

Linz is de hoofdstad van Opper-Oostenrijk, stad van de wiskundige Johannes Kepler en de beroemde Oostenrijkse componist Anton Brückner. Dit jaar is Linz een van de cultuursteden van Europa. Linz nam ook een sleutelpositie in tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Oostenrijker Adolf Hitler liep er school in het Fadingergymnasium en ook Adolf Eichmann, de man die de treinen liet bollen naar de concentratiekampen in het oosten, groeide op in Linz. Het is vanop het balkon van het stadhuis van Linz dat Hitler op 13 maart 1938, na de annexatie van Oostenrijk (de Anschluss) bij Duitsland, het Groot-Duitse Rijk proclameerde.

Hitler had grootse architectonische plannen met Linz waarvan enkel de Nibelungenbrug over de Donau werd gerealiseerd. Zoals bekend was Hitler een hevige bewonderaar van de componist Richard Wagner, vooral bekend van Der Ring des Nibelungen, die zijn magnum opus is en geschreven werd tussen 1853 en 1874. In de naamsgelijkenis van de antisemitische componist met de omstreden bisschop Gerhard Wagner mag er in die aanstelling– voor wie dat wil – eveneens de ‘hand van God’ in zien [sic]. De huidige Paus van Duitse origine (Ratzinger) die ooit nog zijn jeugd bij de Hitlerjugend en de Wehrmacht doorbracht, zal die ‘hand’ wel even in de juiste richting hebben gewezen…

Hitlers megalomane bouwplannen voor Linz
Hitlers megalomane bouwplannen voor Linz

In Linz wilde Hitler het grootste kunstcentrum van Europa bouwen. Dit ontaarde in de grootste kunstroof aller tijden. Op zijn bevel werden alle musea in de bezette gebieden leeggeroofd met het doel ze in het Führermuseum in Linz onder te brengen. Ondermeer het wereldberoemde Altaarstuk ‘Het Lam Gods’ uit Gent uit 1432 van de Vlaamse Primitieven de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck werd geroofd en zou in Linz worden opgesteld.

Het Führermuseum is er wegens de verdere oorlogsontwikkelingen nooit gekomen, maar ontelbare kuntsschatten zijn tot op heden nog steeds onvindbaar gebleven. ‘Het Lams Gods’ van de gebroeders van Eyck keerde in 1946 terug naar België.

Lees ook: Hitler’s Museum, Speer & Hitler en Roof van cultuurgoederen op Verzet.org

2 gedachtes over “Paus benoemt opnieuw omstreden bisschop. Gerhard Wagner: ‘Homoseksualiteit is een ziekte’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.