De kat-en-muis spelletjes van Hamas met de wereldopinie. ‘Wie gelooft die mannen nog?’

Hamas beloftes....
Hamas beloftes....

De Israëlische regering meldt dat ruim tweederde van de Palestijnen die werden gedood tijdens het Gazaconflict leden waren van terroristische organisaties, die deelnamen aan de gevechten. De Israëlische Militaire veiligheidsdienst maakte bekend dat van de 1.134 gedode Palestijnen er 673 lid waren van Hamas, Islamitische Jihad, Al Qassam Brigades en andere terroristische groepen. Slechts 288 onder hen waren onschuldige burgers. De Gazanen van hun kant beweren dat er 1.330 doden waren maar hebben nooit namen vrij gegeven. Volgens Hamasbronnen zouden er naar eigen zeggen ‘maar’ 48 van hun militanten zijn omgekomen.

Intussen beweert Hamas dat het op het punt staat om een 18-maanden durende bestand te sluiten met Israël. De Israëlische soldaat Gilad Shalit zou daarbij uitgewisseld worden door een aantal Palestijnse terroristen die al jaren in Israëlische gevangenissen hun straffen uitzitten. Een ander Hamas woordvoerder spreekt dit inmiddels al weer tegen. In feite stuurt Hamas enkel aan op een gevechtspauze, tijd die ze nodig heeft om zich terug te bewapenen en de strijd tegen Israël in alle hevigheid kunnen hervatten. Blijkbaar beseft nog steeds niemand dat al die statements van zelfbenoemde ‘Hamas-leiders’ totaal geen steek houden en zeker nooit ernstig kunnen noch mogen genomen worden. Telkens er één dit zegt, staan er drie andere klaar om precies het tegenovergestelde te verklaren.

Wie gelooft die mannen nog?
Wie gelooft die mannen nog?

Het enige wat Hamas wèl begrijpt is de taal van het geweld, waar ze zelf nog steeds onovertrefbaar blijken.  Om de ‘betrouwbaarheid’ van hun beloftes te illustreren, hebben Palestijnse terroristen vandaag (vrijdag) vanuit Gaza alvast opnieuw 2 kassamraketten en 1 katoesja mortiergranaat afgevuurd op burgerdoelwitten in Zuid-Israël.

Human Rights Watch heeft gisteren een rapport gepubliceerd waarbij het de misdaden tegen de menselijkheid aanklaagt die door Hamas in Gaza werden gepleegd tav andere Palestijnen in Gaza. Sinds het begin van het conflict op 27 december 2008 werden tot op heden tientallen tegenstanders van Hamas geliquideerd. Anderen werden in de knieën geschoten, gemarteld en gefolterd. Het betreft hier dan voornamelijk leden van de rivaliserende AL Fatah van Mahmoud Abbas op de Westbank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.