Hamas verandert ziekenhuizen van Gaza in gevangenissen

Mahmoud Abas
Mahmoud Abas

Die ‘andere oorlog’, die minder de pers haalt tussen enerzijds Al Fatah (de Westbank) en anderzijds Hamas (de Gazastrook), loopt intussen ongestoord en verbitterd verder. Zo heeft afgelopen zaterdag de minister voor volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit (Westbank) Hamas ervan beschuldigd dat het verschillende van haar medische faciliteiten in Gaza thans gebruikt als gevangenissen.

Nadat Israël tijdens het recente 23-dagen durende beleg, de meeste politiebureaus en andere gebouwen van Hamas kapot had gebombardeerd, zag Hamas zich genoodzaakt om, als het haar regime van terreur en repressie verder wilde blijven uitoefenen, een aantal van haar ziekenhuizen en inrichtingen voor psychiatrische patienten te veranderen en in te richten naar detentie- en martelcentra voor dissidente Fatahleden en andere ‘verraders’.

Zo heeft Hamas blijkbaar een aantal ziekenhuizen in Shifa geconfisceerd, waaronder het belangrijkste hospitaal in het centrum, de Al-Nasser pediatrische kliniek en het psychiatrische hospitaal.

Het Al Fatah ministerie in Ramallah (Westbank) berichtte ook dat vele van de ambtenaren die, trouw aan het regime van Mahmoud Abas (Al Fatah) voor de aanvang van het conflict in staking waren tegen het regime van Hamas en op 27 december vrijwillig terug aan de slag gingen nadat het IDF haar offensief opende, thans door Hamas ontslagen werden.

“Je moet nou eenmaal wel de juiste prioriteiten stellen. Vreemd genoeg meldde het journaal wel uitvoerig hoe sterk Hamas nog was en hoe weinig beschadigd maar deze praktijk, die, laten we zeggen niet geheel volgens de regels is, wordt geheel genegeerd,” dixit RP op Israël & Palestina Nieuws Blog

Een gedachte over “Hamas verandert ziekenhuizen van Gaza in gevangenissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.