Waarom de opstand in het getto van Warschau niet die van Gaza is

warschauNiets oogt wansmakelijker dan dit breed glimlachende meisje dat dit bord op zondag 11 januari 2009 in volle Gaza-oorlog tijdens de anti-Israël manifestatie in Brussel boven haar hoofd uitsteekt met als kop:

1943: Ghetto de Varsovie – 2009 : Gaza“.

Er zijn twee mogelijkheden:
1) Ofwel kent ze de geschiedenis van het getto van Warschau niet en – meer in het bijzonder dan vermits het bord het jaartal 1943 vermeld : de opstand in het Getto van Warschau die begon op 19 april 1943 – en meent zij in haar domheid dat die inderdaad vergelijkbaar is. Domheid is verschoonbaar.

2) Ofwel kent zij inderdaad die geschiedenis wèl goed en weet dat ze beide situaties helemaal niét te vergelijken zijn met wat er nu in Gaza gebeurt, maar dat het gewoon behoort tot een klassiek potje Joden jennen, door ze liefst keihard te kwetsen tot in het diepste van hun ziel. En dat is niet verschoonbaar.

Over de geschiedenis van de Opstand in het getto van Warschau klik hier (ned.) of Warsaw Ghetto Uprising (eng.)

Hierna volgen een paar frappante ‘vergelijkingen’ Warschau 1943 – Gaza 2009:

auschwit1) De opstand in Warschau kwam er toen begin januari 1943 Rijksführer van de SS Heinrich Himmler een bezoek bracht aan het getto en hij duidelijk verontwaardigd was dat er nog ongeveer 60.000 Joden in het getto in leven waren en hij beval daarop de onmiddellijke liquidatie van het getto èn haar bewoners. Voordien waren meer dan 300.000 Joden uit het getto van Warschau in gesloten veewagons geperst om in Treblinka en Auschwitz-Birkenau te worden vergast. Geef toe, dat vooruitzicht van vergassing of vermoord te worden op basis van hun etnie, wacht de Gazanen niet, en ook voordien werden er nooit Gazanen gedeporteerd naar mogelijke bestaande vernietigingskampen. Tot daar de eerste mislukte vergelijking.

truck

2) Toen de Joden in de jaren die voorafgingen aan de deportatie en de latere opstand van de laatste overlevenden, kregen ze van niemand hulp. Zij werden systematisch uitgehongerd. Eerst bezweken de moeders die hun laatste kruimels brood aan hun kinderen gaven. Daarna bezweken de kinderen naar wie niemand meer omzag. Als ik de beelden zie op alle TV-zenders, zie ik tonnen voedsel en hulpgoederen dagelijks in lange rijen trucks toekomen aan de Egyptisch-Gazaanse grens. Als het aan de internationale gemeenschap ligt, gaat er geen Gazaan verhongeren. Waar zat diezelfde internationale gemeenschap toen de Joden werden uitgehongerd tot de dood er op volgde, toen de Joden als kippen in een fabriek op elkaar zaten gepakt? Ook weer een vergelijking die nergens op slaat.

war013) Toen de Joden in het getto van Warschau werden vermoord, was er geen enkele pers in gelijk eender welk land dat geïnteresseerd was in deze goed geplande Joden genocide die op fabrieksmatige en op industriële schaal tot stof en as werden vermaald. Zelfs de vele alarmerende rapporten over hoe de Joden werden vermoord in de kampen, werden op ongeloof onthaald en afgewimpeld als sensatiepers. In het verhaal van het Gaza conflict zit men overal ter wereld elke dag op de eerste rij, om berichten te verslaan en als er geen zijn, ze dan maar zelf te fabriceren.

israelBovendien dan nog een sterk partijdige pers die a priori de Gazaanse bevolking als ‘het slachtoffer’ voorstelt, nog voor de gevechten begonnen, en de Joden (zionist of niet, de meesten maken niet eens het verschil) als de grote booswicht voorstelt. Honderdduizenden mensen over de ganse wereld manifesteren haast dagelijks voor de Palestijnen. Waar zaten de honderdduizenden toen de Joden van Warschau werden vermoord? Tekenend ook dat gelijk welk verhaal dat vanuit Gaza uitlekt als de enige echte waarheid wordt voorgesteld en kritiekloos wordt geslikt en dat alles wat van Israëlische zijde uitlekt wordt gebanaliseerd en als leugenachtig en onbetrouwbaar wordt afgedaan, want ‘het komt immers van de Joden’ of ‘van de Joodse pers’ dus ook niet goed. Trouwens, waar zat de internationale pers toen de Joden van Warschau naar de slachtbank werden gevoerd?

katoesja4) Toen de Warschau Joden op 19 april 1943 hun opstand tegen de SS aanvatten, hadden zij slechts de beschikking over wat zelfgemaakte molotov-coctails, oude roestige handwapens die ze voor veel geld van het Poolse verzet hadden afgeluisd, één mitraillette en vooral veel moed en motivatie. In feite was het bij voorbaat een verloren gevecht want sterven zouden ze toch: in het getto of in Auschwitz. Hamas en andere Palestijnse organisaties zijn flink bewapend. Qassamraketten zijn zelf gefabriceerd maar Katoesjaraketten worden geleverd door Iran en dan zijn er ook de Qam1 raketten die een bereik hebben van meer dan 40 km die door China worden geleverd. De Palestijnse militanten beschikken over tonnen geweren, pistolen, mitrailleurs, bazooka’s, raketlanceerders, alle soorten handgranaten enz. Hun geleverd door hun bevriende Arabische naties die net zoals Hamas de vernietiging van Israël willen. Waar waren de vrienden van de Joden, de bevriende naties die de Joden tijdens hun finale opstand moesten bewapenen? Laat staan dat ze tussenbeide kwamen met militaire hulp of bevoorrading??

erdal5) Toen de Warschau Joden werden vermoord, konden ze nergens heen vluchten. In alle landen werden ze geweigerd of met mondjesmaat toegelaten. De Conferentie van Evian werd een regelrechte schande. Tijdens de periode dat de Holocaust plaatsvond sloten de Britten de grenzen van het Brits Mandaat Palestina, er mochten maar 15.000 Joden binnenkomen het eerste jaar en de volgende jaren slechts 10.000. Quota die trouwens nooit werd ingevuld. Joodse vluchtelingen die de Duits-Belgische grens overstaken net voor het begin van WOII werden manu miltari teruggedreven in de handen van hun moordenaars.

arafatPalestijnen kunnen overal in de Arabische overwegend moslimlanden terecht. En als ze daar niet terecht kunnen, mogen ze nog altijd asiel vragen èn krijgen in de Westerse landen. We geven hen zelfs de gelegenheid hun kantoren van hun terroristische organisaties te laten openen in onze hoofdsteden. Wijlen Yasser Arafat mocht zelfs met zijn wapen in de holster de Verenigde Naties toespreken. Terroristen (bv de Erdal kwestie) leveren we niet uit en een Hezbollahleider wordt met veel eer ontvangen in het Belgische Federale Parlement.

hamas36) Ik zou nog even kunnen doorgaan met ‘vergelijkingen die nergens op slaan’ maar wens hier af te sluiten met de volgende slotbemerking. Het Gazaconflict kan snel beëindigd worden maar de sleutel van het conflict ligt bij Hamas en zusterorganisaties. Van het ogenblik dat zij stoppen burger doelwitten te beschieten met raketten en mortiergranaten is Israël bereid om onmiddellijk een staakt-het-vuren in te voeren en nieuwe onderhandelingen op te starten die moeten leiden naar een duurzaam bestand. In Warschau had enkel de SS de sleutel van het getto ’probleem’ in handen. De Joden moesten uitgeroeid worden tot de laatste Jood. Precies hetzelfde wat Hamas al jaren predikt, en wie dan toch persé beide situaties (Gaza en Warschauopstand) wil vergelijken mag dat hier dan zelf invullen.Afbeelding hiernaast rechts: Anti-Israël betoging te Brussel van 11 januari 2009. Uitbuiting van de Holocaust door Belgische moslims van Marokkaanse origine. Niets oogt wansmakelijker dan dit breed glimlachende meisje dat dit bord in volle Gaza-oorlog tijdens die manifestatie boven haar hoofd uitsteekt met als kop: “1943: Ghetto de Varsovie – 2009 : Gaza“. Lees hier verder.

warschauLezen op Brabosh.com: Hamas is tegen de opheffing van blokkade door Israël, smokkelhandel stort in elkaar en Het Al-Deira Hotel in Gaza City, de smaak van luxe in een oorlogszone en Ondanks ‘tekorten’ opent Gaza nieuwe luxueuze supermarkt van 19 juli 2010; Gaza o Gaza ! Zoveel miserie ! van 28 juni 2010; De grootste problemen in Gaza: vetzucht en verveling van 26 juni 2010; Dagelijks leven in Gaza, een kwestie van perceptie van 19 juni 2010; Gaza: de grootste geldverslindende machine van de wereld van 15 juni 2010; 12.413 ton hulpgoederen voor Gaza afgelopen week van 15 juni 2010; Situatie in Gaza: het probleem is eerder een tekort aan werk dan aan voedsel van 9 juni 2010; Over heel 2009 werden 772.430 ton basisgoederen afgezet in de Gaza van 7 juni 2010; Hoezo, Palestijnen zouden verhongeren in Gaza? van 3 juni 2010; Smokkelhandel in luxewagens in Gaza van 29 mei 2010; Gaza opent eerste olympisch zwembadSporten in de As-Sadaka ClubSteak au poivre en Kip Cordon Bleu in the Roots Club van 27 mei 2010; Islamisten overvallen VN-zomerkamp voor kinderen in Gaza van 23 mei 2010; Israël zendt opnieuw 14.000 ton hulpgoederen naar Gaza van 19 mei 2010; ‘Uitgehongerde’ Gazaanse kinderen krijgen eindelijk laptops van de VN van 3 mei 2010; Israël laat massaal hulpgoederen en bouwmaterialen toe in Gaza van 17 april 2010; Wat is erger: het Getto van Gaza of het Getto van Warschau? van 15 april 2010; De mythe van het ‘beleg van Gaza’ van 15 april 2010; Leven onder Israëlische bezetting een ware hel voor Palestijnse kinderen? van 5 april 2010; Beelden liegen niet: Honger en armoede in Gaza van 4 april 2010; Rapport: Verbeterde economische situatie in de Palestijnse Autoriteit [deel 1] van 10 december 2009 en [deel 2] van 11 december 2009; Prijs voor de ‘Oneerlijkste Reporter van 2008’: Lauren Booth en haar ‘Boats for Free Gaza’ van 18 februari 2009; Levering van medisch materiaal aan de Gazastrook van 2 maart 2010; Watertekort in de Gazastrook? van 15 januari 2010; Het Palestijnse watertekort op de Westelijke Jordaanoever is een fabel van 2 november 2009; Amnesty International’s water rapport perfect getimed om boycotcampagne tegen Israël te versterken van 27 oktober 2009; Antwoord op het rapport van Amnesty omtrent de Israelisch-Palestijnse water kwestie van 28 oktober 2009; Inwoners van Gaza lijden en dat is niet de schuld van Israël van 26 december 2009; Israël stuurt didactisch materiaal naar de Gazastrook van 15 november 2009; Waarom de opstand in het getto van Warschau niet die van Gaza is van 31 januari 2009

2 gedachtes over “Waarom de opstand in het getto van Warschau niet die van Gaza is

Reacties zijn gesloten.