Hamas: “Wereldwijde financiële crisis schuld van Joodse lobby”

Fotomontage van berucht fantast Jeff Rense
Fotomontage van berucht fantast Jeff Rense

Fawzi Barhum, woordvoerder van Hamas in de Gazastreek, beschuldigt de Amerikaanse ‘Joodse lobby’ ervan de aanstichters te zijn van de huidige wereldwijde financiële crisis: “De crisis is het resultaat van slecht administratief en financieel beleid en een slecht bank systeem dat door de Joodse lobby werd vervangen en aldus door hen wordt gecontroleerd. [..] Deze lobby controleert de Amerikaanse presidentsverkiezingen en bepaalt de buitenlandse politiek en gelijk welke andere nieuwe administratie, op een wijze die hen toelaat de Amerikaanse regering en de economie te controleren en naar hun hand te zetten.

De Anti-Defamation League meldde begin oktober 2008 een onrustwekkende toename van antisemitische boodschappen op het internet die de link leggen met de financiële crisis waarin de Verenigde Staten verkeren en veroorzaakt werd door de zogenaamde ‘Jewisch world order’.

Abraham H. Foxman, de directeur van de ADL, zei: “Wij hebben uit de moderne geschiedenis geleerd dat telkens er een terugval is in de wereldeconomie, er rechtevenredig een toename volgt van van antisemitisme en fanatisme.

Commentaren zoals bijvoorbeeld “It’s difficult, if not impossible, for one honest investor to neutralize the efforts of thousands of Jewish swindlers” en “They’ve infiltrated Wall Street and Government and have ruined our country” worden snel gevolgd door dingen zoals: “jews helping jews when do we Americans [sic] stand up?“, “The Jewish Problem…They need to be stopped…..” en “When the Final Solution 2??

Bij elke financiële crisis, of gelijk welke andere crisis in Europa, kregen en krijgen de Joden de schuld en duikt het spook van de zogenaamde Joodse Lobby weer op. Of het nu om de aanslag op de WTC-Towers ‘9/11’ gaat, de oorzaken v/d Global Warming, de Wall Street Crash van 1929, de Tsunamigolf van 26 december 2004 in de Indische Oceaan enz., het is allemaal de schuld van de Joodse samenzweerderijen en van de denkbeeldige ‘Joodse Lobby’ (lees: ‘Zionistische Lobby’, want voor de meeste antisemieten onder hen zijn dat synoniemen).

Ook de nazi’s schreven de depressie in Duitsland in de jaren ’30 als gevolg van de Wall Street Crash (Black Thursday, 24 oktober 1929) toe aan de Joden, aangezien zij de macht in de financiële wereld in handen zouden hebben. Adolf Hitler kondigde op 30 januari 1939 in de Rijksdag de fysieke vernietiging van het Jodendom in Europa aldus aan:

“Wenn es dem internationalen Finanzjudentum in und außerhalb Europas gelingen sollte, die Völker noch einmal in einen Weltkrieg zu stürzen, dann wird das Ergebnis nicht der Sieg des Judentums sein, sondern die Vernichtung der jüdischen Rasse in Europa!”

Sinds enkele dagen circuleert op het internet op vele weblogs en websites het samenzweerdersverhaal, dat op de vooravond dat Lehman Brothers in elkaar stortte (15 september 2008 ) en de dagen erop een ganse nefaste kettingreactie op de beurzen over de ganse wereld teweegbracht, Amerikaanse Joodse financiers ruim 400 miljard dollar zouden hebben doorgesluisd naar Israëlische banken.

Het verhaal verscheen een week geleden voor het eerst op de website van Jeff Rense, een voormalige journalist die al ontelbare samenzweringsverhalen over Joden, Israël en de Amerikaanse Administratie in elkaar flanste en gemakkelijk weerlegd werden. De website van Rense bulkt van de gekende UFO-verhalen en andere baarlijke nonsens. Maar de antisemitische walm van dergelijke nepverhalen blijft hangen bij Jan Publiek (‘waar rook is, is vuur’), die maar niet genoeg kan krijgen van dergelijke kwaadaardige pulp…

Ook Hamas heeft het nepverhaal van Jeff Rense opgediept en is er thans één van de grootste verspreiders van. Nu beschuldigt Hamas het ‘Internationalen Finanzjudentum’, sorry, de Joodse lobby, ervan de financiële crisis in de VS te hebben veroorzaakt. Hoezo is Hamas slechts tegen Israël of zelfs slechts tegen de bezetting en de blokkade van Gaza? Hoezo hebben antisemitisme en antizionisme niks met elkaar te maken? Dit is niet de eerste keer dat Hamas zijn ware gezicht toont, en laat zien dat het tot op vandaag nog volledig achter haar Handvest staat.

Een gedachte over “Hamas: “Wereldwijde financiële crisis schuld van Joodse lobby”

Reacties zijn gesloten.